Смаколики

ЗАПРОШУЄМО ДІТОК з 5 РОКІВ
на кулінарно – пізнавальні майстер-класи
«Смаколики»!

Дізнаємось, вивчаємо, готуємо і дегустуємо самі! 

У програмі:

Як і коли люди почали готувати їсти. Кухні народів світу – історія виникнення страв та смачні історії про їжу – коли з’явилося морозиво, який буває шоколад… А також що таке здорове харчування. Кожна країна ознайомить молодих кулінарів з традиціями та історією їхньої кухні, дасть можливість вивчити особливості окремо взятих національних страв, рецептам та особливостям приготування. Юні кулінари навчаться готувати національні страви, стануть учасниками  майстер-класів від відомих шеф-кухрів Львова, вирушать у гастрономічні тури по Львову.

 Весела та цікава історія страв народів світу

  • Італійська піцца, спагеті з ложкою та виделкою,
  • Японські суші та ролли
  • «Смішні» бутерброди та веселі канапки;
  • Корисні солодощі;
  • Їстівні картини та багато іншого.

 Унікальний курс “Етикет в ресторані“: теоретична та практична частини. За час проходження курсу діти в доступній для них формі вивчать базові правила поведінки за столом, пограють у можливі пікантні ситуації, і, звичайно, на практиці навчаться гарним манерам та ресторанного етикету.

  • Вчимося користуватися столовими приборами. Порядок подачі страв у ресторані. Правила хорошого тону за столом: як представитися та привітатися, займаємо місця, звернення і відповідь на прохання. Перша страва – у чому вона подається і як її їсти. А також, як поводитися з хлібом і маслом. Практика.
  • Ми прийшли в ресторан. Форма одягу для різних видів прийомів. Як правильно сидіти за столом. Вчимося користуватися серветкою. З чого складається меню: українські та європейські тенденції. Геть погані звички: чого робити не можна. Практика: м’ясні страви – їмо м’ясо зі складним гарніром.
  • Чайна церемонія. Нас покликали на чай. Чаювання, як вид прийому. Ви прийшли з подарунком: що, як і в який момент подарувати, як прийняти подарунок. Що першою повинна робити господиня вечора (прийому) і як повинні поводитися гості. Ложка чайна, кавова: правила використання. Десертні прибори. Про що можна говорити за столом і яких тим слід уникати. Практика: п’ємо чай з десертом .
  • Італійська кухня.  Нас покликали в італійський ресторан. Познайомимося з традиційними стравами та напоями італійської кухні. Як слід звертатися до офіціантів та іншого обслуговуючого персоналу. Як не заважати оточуючим в ресторані, чого робити не слід. Практика: їмо спагетті за допомогою ложки та виделки.
  • Які дипломатичні прийоми бувають. Рибний ресторан. Спеціальні прилади та аксесуари для страв з морепродуктів. Як чемно відмовитися від пропозицій. Практика: морепродукти.
  • Японська кухня. Суші та роли своїми руками.Вчимося їсти по-японськи.
  •  Фуршет та холодні страви. Правила поведінки на фуршеті та майстер-клас по приготуванню «веселих канапок».
  • Улюблені лігуміни королів – морозиво
  • Шоколад та усе з нього.
  • Правильне та здорове харчування.
  • Корисні солодощі своїми руками.

 Під час занять надаються всі необхідні матеріали, для проведення теоретичної та практичної частин. Кожен юний кулінар створить свою власну книгу рецептів.

 

Попередній запис за тел. (032) 247-05-84, (093) 458-19-28

кулінарно-пізнавальні майстер-класи